joi, 24 mai 2012

Masajul tălpii - grăbește-te să-ți faci un bine!!!


Masajul tălpii este o practică foarte veche folosită ca metodă de relaxare și vindecare, aplicată prima dată în urmă cu mai bine de 5000 de ani de către greci, egipteni, japonezi și chinezi.

Picioarele sunt părțile corpului care suportă toată greutatea acestuia, dar în același timp una din cele mai neglijate părți ale sale. Ele trebuie protejate zilnic, dar din păcate ne atrag atenția doar când încep să ne doară.

Masajul asigură o bună circulație sanguină, iar aceasta este vitală pentru fiecare organ în parte deoarece transportă material nutritiv, hormoni și anticorpi.

După cum se știe toate zonele sunt reprezentate pe talpă ca pe o hartă. Piciorul stâng reprezintă partea stângă a corpului, iar piciorul drept partea dreaptă a corpului.

Există hărți care indică exact unde se găsesc centrii nervoși din talpă. Ar fi bine să cunoști și tu acești centri. Dacă simți durere în timpul masajului în talpă inseamnă că ai probleme cu organul care este reprezentat de zona respectivă. 



Masajul este bun împotriva durerilor de cap, durerilor de spate și a tensiunilor simțite în zona umerilor precum și în crampele musculare.

Masajul îmbunătățește circulația sângelui, relaxează și elimină stresul acumulat în organism.


Etapele executării unui masaj:


- relaxează-te cu un duș călduț pentru detensionarea mușchilor;

- cumpără din comerț o cremă sau un ulei special pentru executarea masajului (crema facilitează executarea mișcărilor);

- masajul se începe de la gleznă, se continuă cu călcâiul și apoi cu vârfurile (mișcările se vor repeta de câteva ori);

- se prinde piciorul cu ambele mâini și se masează cu mișcări circulare fiecare deget în parte;

- talpa se masează dinspre centru spre părțile laterale folosind mișcări circulare.


Masajul este o adevărată binefacere pentru organismul tău. Rezultatele nu apar pe loc, dar după câteva ședințe regulate efectele vor fi cu adevărat resimțite.

În încheiere exprim o regulă de aur din tehnicile de relaxare – o sedință de masaj classic poate fi mai eficientă decât zece de automasaj.

 

Nu ezitați să îmi scrieți pentru programarea unui masaj al picioarelor, în care se integrează și masajul tălpilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu